חזה עוף בתנור עם תפוחי אדמה שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול!


למי שנמאס מחזה עוף רגיל או שסתם רוצה לגוון, הנה מתכון מיוחד לחזה עוף צלוי בתנור יחד עם תפוחי אדמה פשוט וטעים.

מצרכים :

פרפר חזה עוף שלם או חזה עוף פרוס עבה (350-400 גרם)

10 תפוחי אדמה

ירקות לפי הטעם: פלפלים בצבעים השונים, שעועית ירוקה, עגבניות, גזר וכו'.

לתיבול :

5 כפות שמן

כפית שטוחה מלח

כפית פפריקה אדומה מתוקה

2 שיני שום כתושות

כף רסק עגבניות או קטשופ

פלפל שחור לפי הטעם

כף תבלין גריל עוף

כף סילאן או דבש

אופן ההכנה :

- יש לרפד תבנית תנור בנייר אפייה.

- את תפוחי האדמה לשטוף היטב ולפרוס לרבעים. את הירקות שבחרתם לחתוך גם כן.

- להניח את תפוחי האדמה והירקות בתבנית, להשאיר במרכז התבנית מקום לחזה העוף.

- את פרפר חזה העוף להניח במרכז התבנית, בין הירקות ותפוחי האדמה. אם משתמשים בפרוסות חזה עוף, למקם אותן על גבי תפוח האדמה.

- בקערה קטנה לערבב שמן עם שום, תבלינים, רסק עגבניות וסילאן.

- ליצוק 2/3 מתערובת התיבול על גבי חזה העוף ולעסות אותו כדקה.

- ליצוק את שאר תערובת התיבול על תפוחי האדמה והירקות ולערבב.

- לכסות התבנית בנייר כסף ולהכניס לתנור חם על 200 מעלות למשך 40 דקות.

- להסיר את נייר הכסף, להעביר את התנור למצב גריל ולהמשיך בצלייה כ-5 דקות נוספות, עד להזהבה.

- לאחר האפייה, להשתמש בסכין חדה ולפרוס את פרפר חזה העוף לפני ההגשה.

בתאבון !

לקבלת ספר מתכונים מומלץ לחצו כאן.

המתכון מתוך אתר המתכונים: FoodisGood

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.